Vanaf overmorgen maandag draaien er langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek, Lennik en Roosdaal dertien onbemande camera's op proef. De provincie Vlaams-Brabant wil effectieve maatregelen om het aantal ongevallen te verminderen.

De camera's zullen zowel snelheids- als roodlichtovertredingen flitsen. Ze maken deel uit van een pakket maatregelen waarmee de provincie Vlaams-Brabant in overleg met alle betrokken instanties het aantal ongevallen tracht te verminderen. In 2000 vielen er langs deze weg drie doden en 101 slachtoffers met lichamelijk letsel.

De camera's duiken vanaf komende maandag op langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek, Lennik en Roosdaal. Het gaat om dertien onbemande exemplaren op proef.


Meer controles
Naast de onbemande camera's, die als ze optimaal blijken te functioneren over enkele weken definitief operationeel zullen worden, wordt in overleg tussen de drie politiezones waardoor deze weg loopt, het aantal bemande controles opgevoerd. Er komen ook borden waarop de chauffeur de snelheid waaraan hij rijdt, kan aflezen en die eventueel het bericht ,,u rijdt te snel'' aangeven.

Het gaat hier om het derde snelheidsproject dat op initiatief van gouverneur Lodewijk De Witte in Vlaams-Brabant tot stand komt. De maatregelen gelden steeds ten aanzien van een uitgebreid traject en vergen samenwerking tussen alle betrokken instanties. Bij de uitvoering wordt veel aandacht besteed aan communicatie met de bevolking. (belga)