De Antwerpse Zoolifanten hebben totaal geen respect voor grijze haren. In een onbewaakt ogenblik werd de bejaarde Bombay (53) door een van haar vier jongere collega's afgetroefd. Ze zit nu een tijdje apart tot ze hersteld is, met een soort groene mercurochroom op haar wonden. Bij de olifanten woedt al enkele maanden een felle machtsstrijd, waarbij de bejaarde Bombay totnogtoe ontzien werd.

Wie Bombay toetakelde, is onduidelijk. Dumbo (29), Daisy (26), Jana (25) en Dina (24) doen alvast of hun neus -- beter is hier slurf -- bloedt.

Tot april leidde de forse Dumbo (29) zonder veel discussie de groep. Sindsdien zit het er bovenarms op. Vooral de zwaardere Jana (25) eist met slurfgevechten het leiderschap op. Ze slaagt er soms zelfs in Dumbo gewoon weg te bulldozeren. Ondertussen mengt Daisy zich af en toe als scheidsrechter, om zo ook aanspraak te maken op de kroon. Daisy krijgt daarbij de steun van benjamin Dina.

Wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, is niet te voorspellen. ,,Het blijft spannend'', zeggen de verzorgers. (KRG)