De politie van de Lowazone heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee Poolse dieven gevat. Midden in de nacht werd een klopjacht gehouden nadat de dieven in de Spinhoutstraat in Zomergem in een maïsveld waren gevlucht.

De feiten speelden zich vrijdagmorgen iets over 3 uur af. Een patrouillewagen merkte een verdachte wagen op in de Spinhoutstraat in Zomergem. Toen de agenten stopten om de wagen te controleren, sprongen twee mannen uit de wagen en vluchtten ze in een nabijgelegen maïsveld.

,,Het bleek een wagen te zijn die eerder gestolen werd in Oostende'', zegt commissaris Marc Van Wabeke. ,,In de wagen lagen ook twee nummerplaten die eerder in Nevele werden gestolen. De mannen vluchtten het maïsveld in, waarop de patrouille meteen versterking opriep. Ook een ploeg van de politiezone Aalter-Knesselare kwam ter plaatse. Het ganse maïsveld werd bewaakt zodat de dieven niet konden vluchten. Een speurhond kon de twee Poolse mannen rond half vijf 's morgens uit de maïs halen. We hebben in totaal met een tiental manschappen aan de operatie gewerkt. De mannen werden aangehouden en uitgeleverd aan het parket van Brugge omdat de hoofdfeiten in dat arrondissement gebeurd zijn.'' (JSA)