Hotelgroep City Hotels wil haar vastgoedportefeuille vertienvoudigen in vijf jaar tijd en geeft daarom na de zomer een obligatielening uit die kan worden omgezet in aandelen.

Die beslissing volgt op de verwerving in februari van 30 procent van de aandelen van City Hotels door Almafin, volle dochter van holding Almanij. Volgens Almafin-directeur Yves De Koster, die volgende week mee algemeen directeur wordt bij City Hotels, wordt het familiaal karakter van de groep ingeruild voor een meer klassieke structuur van een beursgenoteerd bedrijf.

Volgens De Koster is dat nodig om door de beleggers ernstig te worden genomen. ,,City Hotels is steeds een klein aandeel geweest, met geen liquiditeit. We moeten omvang hebben om institutionele beleggers en particulieren aan te trekken.''

City Hotels wil zijn portefeuille verdubbelen tot 225 miljoen euro in twee jaar tijd en verder groeien tot 1 miljard euro binnen vijf jaar. De obligatielening is de eerste stap in een driefazig groeiplan.

Almafin en de andere grote aandeelhouder van City, een groep privé-investeerders, zullen samen 571 miljoen frank investeren in de obligatielening, die ook openstaat voor andere beleggers. De obligaties zullen ofwel kunnen worden omgezet in aandelen of met warrants worden uitgegeven. Hoe groot de lening precies zal zijn, is nog niet uitgemaakt.

In een tweede faze, na twee jaar, zal een kapitaalsverhoging worden doorgevoerd bij institutionele beleggers. Na vijf jaar volgt dan een aandelenuitgifte voor het grote publiek.

  • Deze rubriek belicht dagelijks een bedrijf dat in het nieuws staat.