Het Heizelpaleis9 zat helemaal volgepakt. Zo'n 5.000 van de 7.000 ingeschreven aandeelhouders zijn komen opdagen. Daarnaast waren er ook 120 journalisten aanwezig, onder wie een twintigtal televisiestations uit landen als Frankrijk, Nederland, Duitsland en zelfs China (Xinhua).

Anderlecht blijft hopen

Door de beslissing van gisteren blijft voetbalclub Anderlecht in het ongewisse over de toekomst met Fortis als shirtsponsor van paars-wit.

'Wij hadden vooral een contract met de bank, niet met de verzekeringstak of de holding. Dat contract liep tot 2010. Ik hoop dat het blijft duren en ik ben vrij optimistisch dat het zo zal blijven. Na zoveel jaren samenwerking is er toch wel wat de schrik voor het onbekende', reageerde voorzitter Roger Vanden Stock.

Dat het jaarlijkse sponsorgeld van Fortis 15procent (6miljoen euro) van het clubbudget van om en bij de 40miljoen euro bedraagt, wilde Vanden Stock niet bevestigen.

Peeters boos op Anciaux

Vlaams minister Bert Anciaux mengde zich gisteren via zijn weblog in het Fortis-debat. Hij toonde zich daarin een voorstander van een 'staatsbank' en een gedeeltelijke 'nationalisering van de financiële sector. Hij zei het niet letterlijk, maar eigenlijk adviseerde Anciaux de Fortis-aandeelhouders daarmee om neen te stemmen tegen de vernieuwde Fortis-deal.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) reageerde kregelig en noemde Anciaux' uitspraken 'niet wijs'.

'Natuurlijk, iedereen heeft een mening', zei Peeters. 'Maar ik denk dat het niet wijs is daar op dit moment, juist voor de stemming, uitspraken over te doen als Vlaams minister. 'Maar ik ga ervan uit dat men niet allemaal gekeken heeft naar wat Bert Anciaux daarover te zeggen heeft.'

De uiteindelijke neen-stem van de aandeelhouders noemde Peeters een spijtige zaak.Met bijdragen van Nico Tanghe, Ludo Vandewalle en Peter De Backer.

In Buiten Balans verzamelt de redactie opmerkelijk nieuws uit de economische en financiële wereld.