FOTOTENTOONSTELLINGEN OVER EXPEDITIE OP DE MACHTIGSTE STROOM VAN AFRIKA

Ieder zijn droom op de Congo-stroom

In het voorjaar van 2010 trok een team van 67wetenschappers op expeditie over de Congo-stroom. De Standaard reisde mee en bracht van Kisangani tot Bumba dagelijks verslag uit van het leven aan de oevers van de krachtigste stroom in Afrika. De reis leverde unieke beelden op. Expeditiefotograaf Kris Pannecoucke toont ze aan het publiek op drie locaties in en rond Brussel.

2.
2. © Kris Pannecoucke
Onze expeditieboot was bij valavond aangemeerd in Engengele, een dorpje aan de oever van de Itimbiri, een brede zijrivier van de Congo-stroom. Andermaal waren wij, een groep blanke mindele, een ware bezienswaardigheid ...
Sport
 1. Standard houdt met succes opmerkelijke transfer van jeugdspeler tegen: “1.100 kilometer? Dat kan niet in zijn belang zijn”
 2. Pro League “neemt akte” van uitspraken Bart Verhaeghe over de BeNe Liga
 3. Een beetje gek: sterren van Liverpool trainen niet in stadion van Genk, maar op veld van... een Limburgse derdeprovincialer
 4. Rode Duivels voeren voor tiende keer op rij de FIFA-ranking aan (en we lopen zelfs een beetje uit)
 5. Lefevere is trots met Deceuninck-Quick Step opnieuw nummer 1 te zijn en strikt alwéér een jong talent: “Klassementen liegen niet”
 6. Spaanse voetbalbond bevestigt uitstel van Clasico tussen Barcelona en Real Madrid naar 18 december
 7. Hartproblemen verstoorden zijn seizoen, maar 38-jarige Vasil Kiryienka is nog niet klaar met koersen: “Het was niet gemakkelijk”
 8. Elise Mertens pakt uit met enkele knappe punten en wint haar eerste groepsmatch van de WTA Elite Trophy
 9. "Ferrari vastberaden om te winnen in Mexico"
 10. Greg Van Avermaet was volgens UCI in 2019 de beste in eendagswedstrijden: “Ik win geen twintig keer per jaar, maar doe overal wel mee”
 11. NBA. Kawhi Leonard scoort meteen 30 punten bij debuut en troeft met LA Clippers LeBron James af, Toronto opent seizoen met nipte zege
 12. 15 minuten vertraging door papiersnippers, maar River Plate haalt het in stadsderby van Boca Juniors en is eerste finalist van Copa Libertadores
 13. Trainer Victor Campenaerts had verkennend gesprek over deelname aan Olympische Spelen: “Wij willen graag snel duidelijkheid”
 14. PSG-coach heeft lof voor durf van Club Brugge, ook Philippe Clement benadrukt het positieve: “Ik ben trots op ons eerste uur”
 15. Club Brugge-spelers proberen lessen te trekken uit afstraffing: “We moeten voor niemand onderdoen in het spel”
 16. CHAMPIONS LEAGUE. De Bruyne ziet Sterling dollen tegen Atalanta, Tottenham wint vlotjes en Dybala redt Juventus
 17. Club Brugge maatje te klein voor PSG: 0-5
 18. De laatste race van Marieke Vervoort, met een glas cava in de hand
 19. Ploegleider volgt Tom Dumoulin van Team Sunweb naar Jumbo-Visma
 20. Rolstoelatlete Marieke Vervoort is overleden