Windows 7 stut cijfers Microsoft
Foto: © NO BYLINE
Vooral gewone consumenten hebben Microsoft 60% meer winst bezorgd.

De Amerikaanse softwarereus Microsoft heeft in het tweede kwartaal van zijn boekjaar 6,7 miljard dollar winst geboekt. Dat is 60% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 14% tot 19 miljard dollar. Beide cijfers lagen boven de verwachtingen.

Vooral de Windows-divisie deed het erg goed, met een winst die bijna verdubbelde. Het nieuwe besturingssysteem Windows 7 lijkt aan te slaan en Microsoft profiteert van de honger van consumenten naar goedkope laptops en netbooks. Ook chipfabrikant Intel kon daardoor goede cijfers voorleggen.

De resultaten van de andere afdelingen tonen echter aan dat bedrijven het qua bestedingen voorlopig nog laten afweten. De divisie die verantwoordelijk is voor Office en andere zakelijke programma's (normaliter de tweede cashkoe van Microsoft), zag zijn omzet 3% teruglopen. De serverafdeling kon maar 2% omzetstijging boeken.

De Entertainment & Devices-divisie, waar de Xbox 360 en Windows Mobile onder vallen, zag haar omzet met 10% afnemen, maar de winst verdrievoudigde wel bijna.