De Vlaamse arbeidsdienst VDAB gaat werklozen actiever aansporen om te kiezen voor knelpuntberoepen.

De raad van bestuur van de VDAB heeft begin deze week groen licht gegeven voor een nieuw actieplan om de zogenaamde knelpuntberoepen sneller en beter in te vullen. Het actieplan wordt morgen, zaterdag, uit de doeken gedaan in het rekruteringsmedium Jobat.

Volgens de gedelegeerd bestuurder van de VDAB, Fons Leroy, moet binnenkort minstens 65 procent van alle cursisten die een specifieke opleiding volgt voor een knelpuntberoep (van bijvoorbeeld heftruckchauffeur tot verpleegkundige) ook effectief aan een baan raken. Nu ligt dat aantal op 60 procent. Vanaf 2012 moet dat percentage verder omhoog.

Voorts gaat de VDAB werklozen veel sneller aanmoedigen om voor een knelpuntberoep te solliciteren. Nu komt die aansporing er pas na een periode van zes maanden werkloosheid. Dat duurt te lang, vindt Leroy. Het is de bedoeling dat de VDAB-consulenten jonge werklozen met ‘onrealistische jobperspectieven' overtuigen van een andere beroepskeuze. Concreet: een schoolverlater archeologie die enkel ‘archeoloog' opgeeft als beroepskeuze, en die grote moeite heeft om een baan als archeoloog te vinden, wordt verplicht ‘geheroriënteerd'.

Voorts gaat de VDAB onderzoeken of de leeftijdsgrens voor de zogenaamde sluitende activeringsaanpak, die nu op 52 jaar ligt, niet omhoog kan.

Behalve technische opleidingen zullen de werklozen ook een groter aanbod krijgen aan sollicitatietraining of attitudetraining. Dat laatste moet tegemoet komen aan de klacht van werkgevers over sollicitanten met ongepast gedrag zoals een gebrek aan stiptheid of een onverzorgd uiterlijk.