Barco heeft zijn productiesite in Kortrijk verkocht voor 1,8 miljoen euro.

De koper is de Gentse ontwikkelaar PSR. Daarmee doet Barco niet alleen volledig afstand van het terrein en van de gebouwen, het schuift ook de daaraan verbonden milieuproblemen door naar de nieuwe eigenaar.

De ernstige grond- en grondwaterverontreiniging van de site, het gevolg van de jarenlange industriële activiteiten van Barco en van de vorige eigenaars van de site -een chemische wasserij-ververij en een pottenbakkerij- zullen structureel en definitief uit de weg geholpen worden door PSR. Het bedrijf is marktleider ter zake.

De operatie past in de verkoop van de divisie BarcoVision aan Itema. Die Italiaanse textielmachinebouwer nam het Barco-onderdeel afgelopen zomer over voor 72miljoen euro.

BarcoVision houdt zijn hoofdkwartier voorlopig in de Sevenslaan. De producent van inspectiesensoren voor de textielindustrie zal de gebouwen huren van PSR.

De gesprekken met het Kortrijkse stadsbestuur over de herontwikkeling van de site zijn al gestart. De bedoeling is om er een gemengde woonzone te ontwikkelen. (cv)

www.standaard.biz/barco