KBC etaleert 1.000 aanwervingen
De bankverzekeraar KBC gaat tegen eind volgend jaar duizend nieuwe personeelsleden aanwerven. Het gaat niet om duizend nieuwe jobs. Speciale jobbeurzen moeten kandidaten lokken.

BANKEN

Als alles volgens plan verloopt, zal KBC in vier jaar tijd in totaal drieduizend nieuwe medewerkers hebben aangeworven: 450 in 2005, 650 het jaar erop, 850 dit jaar -de teller stond eind september op 660- en 800 tot duizend in 2008.KBC telt in België ongeveer 20.000 werknemers.

De bankverzekeraar erkent dat het niet altijd om extra banen gaat. 'Vijfenveertig procent van deze aanwervingen zijn nodig om mensen te vervangen die met pensioen gaan', aldus Geert Goossens, het hoofd van de rekrutering bij KBC.

Daarnaast moeten ook 'gewone' vertrekkers vervangen worden, maar het spontane verloop bij KBC ligt laag, zegt Goossens: 'Het bedraagt minder dan twee procent, onder meer omdat er bij KBC veel mogelijkheden zijn om door te groeien of van jobinhoud en -richting te veranderen.'

Driehonderd van de duizend vacatures die tegen eind volgend jaar ingevuld moeten worden, zijn bestemd voor kantoormedewerkers zoals commerciële medewerkers en bank- en verzekeringsadviseurs, de rest slaat op ICT'ers, boekhouders, fiscalisten en juristen. Zij werken meestal vanuit het hoofdkantoor van KBC in Brussel, maar kunnen bijvoorbeeld ook buitenlandse opdrachten krijgen.

'Velen denken bij een bank alleen aan jobs in bankkantoren, maar het gaat om een veel bredere waaier aan jobs', stelt Viviane Huybrecht, de woordvoerster van KBC. Op de eigen website www.kbcworld.be kunnen kandidaat-sollicitanten 'een reis maken langs vijf mogelijke carrièrebestemmingen' en er zich inschrijven voor een van de drie jobbeurzen die KBC organiseert, in Antwerpen (20oktober), Leuven (10november) en Brussel (1december). Een bachelordiploma geldt globaal genomen als minimum om kans te maken op een job.

Om beter tegemoet te komen aan de aanwervingsgolf, heeft KBC zijn rekruteringsprocedure ook aangepast. Dankzij een gloednieuw assessment center in Brussel weet een potentiële kandidaat binnen maximaal een maand of hij aangenomen wordt. 'Vroeger had een werkgever de keuze uit veel sollicitanten, tegenwoordig is het de sollicitant die meerdere keuzes heeft. Snel zijn en contact houden met de kandidaten is dus de boodschap.'

Niet alleen KBC doet speciale rekruteringsinspanningen. De collega's van Dexia houden ook al op zaterdag 20oktober een speciale Jobday. (jir)

www.standaard.biz/kbc

www.kbcworld.be