Belgacom stapt in kmo-software
Foto: © NO BYLINE
Belgacom wil zich profileren op de markt van onlinesoftware voor kleine bedrijven.

Volgens Bridget Cosgrave, de topvrouw van de bedrijvendivisie van Belgacom, kunnen kmo's veel besparen door 'software op aanvraag' die via het breedbandnetwerk van Belgacom ter beschikking wordt gesteld. Dat zei Cosgrave in de marge van het jaarlijkse breedbandcongres in Berlijn.

Cosgrave verwacht dat Belgacom zich tegen 2009 meer op die markt zal profileren. Ze denkt aan een model waarbij de operator samenwerkt met een selectie van aanbieders van bedrijfssoftware.

Enorm veel bedrijven ontwikkelen nog altijd hun eigen boekhoudapplicaties, hoewel er voldoende standaardoplossingen bestaan. Bovendien kan het aanbieden van dergelijke 'hosted software' meehelpen om het nijpende tekort aan informatici op te lossen, zegt ze.

Belgacom begeeft zich steeds meer op de markt voor IT-toepassingen, vooral door de overname Telindus. Cosgrave verwacht daarom weinig moeilijkheden om voldoende specialisten te vindenCosgrave toonde zich ook enthousiast over het succes van BelgacomTV en zei, zonder cijfers te noemen, dat het bedrijf 'goed op weg is om de verwachtingen voor 2007 te overtreffen'. (wdp)

www.standaard.biz/belgacom