Wal-Mart verrast positief
Foto: © NO BYLINE
De Amerikaanse retailketen trekt zijn winstverwachtingen op.

In het derde kwartaal denkt Wal-Mart zijn kosten extra te kunnen drukken, waardoor de winst hoger kan uitvallen dan eerder gedacht. In september steeg de omzet van de Wal-Mart-winkels die minstens een jaar open zijn met 1,4 procent op jaarbasis, zo meldde het bedrijf.

Dat nieuws stak scherp af tegen dat van concurrent Target, die bekendmaakte dat in september de doelstellingen niet gehaald werden. Een forse tegenvaller, omdat die doelstellingen al eens neerwaarts waren bijgesteld.

De winst van Target zal voor het hele jaar ook onder 3,60 dollar per aandeel liggen. Tot nu toe had Target er rekening mee gehouden dat de winst ook hoger zou kunnen uitvallen.

Wal-Mart lijkt te kunnen profiteren van zijn imago van allergoedkoopste hypermarkt in de Verenigde Staten. In juli werd de prijs van zestienduizend artikelen verlaagd ter gelegenheid van het terug-naar-school-seizoen.

De vrees dat de hypotheekcrisis de koopkracht of het consumentenvertrouwen zou aantasten, blijft dus voorlopig ongegrond.

De cijfers van Wal-Mart deden het aandeel flink stijgen. Na enkele uren handel was er 3,7 procent bijgekomen. Daardoor haalden verschillende indices recordniveaus. (bloomberg, reuters)