Coalitie op de helling is een kwakkel
Animo en de PvdA protesteren in Aalst tegen een voormalig Vlaams Belanger als schepen voor Integratie en Vlaamse Zaken Foto: PVDB
Brood en spelen, in Aalst lusten ze er wel pap van. Volgens burgemeester D'Haese was er op geen enkel moment een bedreiging voor de coalitie.

Zondagnamiddag trok Animo Aalst, de jongerenafdeling van SP.A met een 20-tal mensen de straat op met de Belgische driekleur. Aanleiding is de aanstelling van Karim Van Overmeire (N-VA) als schepen van Vlaamse zaken.

Rond het postje van 'Vlaamse Zaken' was de afgelopen dagen al heel wat te doen, na heel wat discussie op sociale media besloten enkelen hun mening daad bij te zetten, en de straat op te trekken met de Belgische vlag uit protest

Maar ondanks het anders denken van het linkse SP.A en hun achterban leed de recent gevormde coalitie daardoor nooit gevaar.

'Ik vraag mij af wie deze geruchten de wereld instuurt' zegt Christoph D'Haese. Naar aanleiding daarvan ben ik vandaag met alle partijen uit de nieuwe coalitie nog eens aan tafel gaan zitten. Iedereen staat nog steeds achter het ondertekende akkoord. Er staat dus niets op de helling, en ik hoop dat ook zo te houden in de toekomst. Is het dat het ooit zo ver komt dat SP.A zich toch terugtrekt dan vormt dat nog steeds geen probleem. N-VA kan samen met CD&V nog steeds een meerderheid vormen, zonder beroep te moeten doen op andere partijen', aldus D'Haese.

Daarmee wordt ook meteen duidelijk dat het Vlaams Belang geen hoop meer hoeft te koesteren om aan te treden. Toen vandaag het gerucht de ronde deed dat de coalitie op de helling stond en SP.A mogelijk vertrok, stuurde Vlaams Belang meteen de boodschap de wereld in te staan trappelen van ongeduld om de socialisten te vervangen.