Wie is de nieuwe Burgemeester echt?
Als Schepen van Sport zette Joeri ook zelf zijn beste beentje voor Foto: SVE
Joeri De Maertelaere is de nieuwe Burgemeester van Evergem. Vorige zondag kreeg hij deze rol toebedeeld als lijsttrekker van de winnende partij N-VA. Hij belooft ons alvast plechtig zich de komende jaren hard in te zetten voor alle inwoners.

Naam: Joeri De Maertelaere
Partij: N-VA
Beroep: Advocaat
Geboortedatum: 9 februari 1975 (37 jaar)
Woonplaats: Ertvelde
Wat belooft de nieuwe burgemeester?
"Me de komende jaren in te zetten voor alle inwoners"

De Maertelaere werd in 2001 schepen voor de gemeentelijke lijst PVG, die samen kartel vormt met SP.A. Begin 2008 werd de jonge advocaat juridisch raadgever van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA). In de afgelopen regeerperiode fungerede hij als Eerste Schepen.

Derde deelname

Volgens hem waardeert de bevolking dat hij de jongste tien jaar keihard voor de gemeente werkte. De Maertelaere: 'Dankzij mijn bevoegdheden Sport en Onderwijs had ik ook veel contacten met onze inwoners. Onze onlangs huis-aan-huis bedeelde folder met de voorstelling van ons bestuur heeft ongetwijfeld eveneens een gunstig effect op mijn score. Dat ik nu al de derde keer deelneem aan de gemeenteraadsverkiezingen en als Eerste Schepen minder wind vang dan de Burgemeester, heeft zeker ook een invloed.'.