Jong VLD: “Laten we eindelijk eens aan jongeren denken”
Foto: if
Uit een studie van de Vlaamse overheid eerder dit jaar bleek dat amper 40 procent van de Dendermondenaren tevreden is met de jeugdvoorzieningen. "Daarmee doet onze stad 11% slechter dan het Vlaamse gemiddelde. Tijd voor een stevige aanpak", vindt Jong VLD Dendermonde. Volgens de jongerenpartij is dat lage percentage te wijten aan een jarenlange nonchalance op het gebied van jeugd van het stadsbestuur.

"Jong VLD Dendermonde legt vooral het probleem bij een laag aanbod aan openbare infrastructuur zoals speelterreinen, repetitielokalen voor jonge bands en sportinfrastructuur voor de vrije sporter. We hopen alvast dat er ook bij andere partijen veel aandacht zal gaan naar het jeugdbeleid en dat de komende bestuursploeg een degelijk jongerenbeleid zal uitwerken."

“We zijn blij dat Open VLD Dendermonde heel wat jongerenthema’s heeft opgenomen in haar programma. Bovendien staan er ook heel wat jonge mensen op de lijst waaronder 2 bestuursleden van Jong VLD Dendermonde; Lynn Flieberg uit Baasrode en ikzelf”, aldus Maarten De Boeck, voorzitter van Jong VLD Dendermonde.