Open VLD Dendermonde presenteert 6 'straffe' kandidaten
Foto: if
Nadat Open VLD Dendermonde meer dan de helft van haar lijst heeft voorgesteld is de partij verheugd 6 'straffe' kandidaten te kunnen voorstellen.

"Ten eerste stellen we Maarten De Boeck (19) uit Grembergen voor", zegt lijsttrekker Laurens Hofman. "Maarten is voorzitter van Jong VLD Dendermonde en de benjamin van onze lijst. Hij studeert rechten aan de Universiteit Gent. Zijn focus zal logischerwijs op het jeugdgebeuren liggen.
Vervolgens stellen we U Sonia Van Keer (60) uit Baasrode voor. Beroepshalve heeft Sonia
een leidinggevende functie in een medisch-technologisch bedrijf. Ze is gehuwd met Fons
Daelemans, de vroegere veerman van Baasrode, wie enkele keren met succes op onze lijst
kandideerde. Sonia wil de mensen in Baasrode meer met elkaar verbinden en Baasrode nog
meer "laten bruisen"."

"Verder hebben we Tina De Keyser (36). Tina is afkomstig uit Baasrode maar woont sinds
enkele jaren in Sint-Gillis. Deze ex-kampioene waterskiracen coördineert tegenwoordig
internationale evenementen op de protocoldienst van de FOD Buitenlandse Zaken. Ze
kandideert voor de 2e keer op onze lijst, na een mooie score in 2012. Daarnaast presenteren we Mariëtte Verhofstadt (78) uit Dendermonde-centrum. Mariëtte is de nestor van onze lijst, maar haar energie kent geen grenzen. Ze is bij het grote publiek vooral bekend als voormalig zaakvoerster van restaurant Mont Blanc en juwelenzaak Twice as Nice."

"Sandy De Wannemacker (35), gehuwd en moeder van 2, uit Appels maakt haar debuut in de Dendermondse politiek. Ze is zelfstandig thuisverpleegster, diabeteseducator en specialiste wondzorg. Zo is ze onder meer werkzaam in de gevangenis. Sandy is zaakvoerster van SDW thuisverpleging én kledingwinkel Ju-Ly Fashion. Luc Van Nuffel (64j) tenslotte woont in Sint-Gillis. Hij is licentiaat in de lichamelijke opvoeding en was bij Bloso verantwoordelijk voor o.a. de organisatie en coördinatie van sportkampen en sporttechnische programma's. Hij is bovendien medeauteur van het Dendermondse sportbeleidsplan. Zijn focus zal in de campagne dan ook voornamelijk op sport en jeugd liggen", besluit Laurens Hofman.

Voorzitter Dirk De Vries is tevreden met de kandidaten. "Het is zeer bemoedigend vast te stellen dat vele, positieve en dynamische krachten zich achter het project van Open Vld Dendermonde
scharen. Opnieuw voldoen alle kandidaten aan het DNA van onze lijst: ambitieus,
ondernemingsgezind en no nonsens. Dendermonde straks blauw laten kleuren? Gewoon
doen!”