Das Pop gaat een jaartje de koelkast in
Foto: Jimmy Kets
Das Pop gaat een jaartje op non-actief. Dat heeft Bent Van Looy vandaag bekendgemaakt in het 1 uur-journaal op Eén. De groep is net begonnen aan een akoestische tournee door Vlaanderen, waarbij ze vanavond in CC De Biekorf in Lebbeke spelen en morgenavond in de Gentse Vooruit. De groep sluit de tournee af in Eeklo op 20 december. Dit wordt dus voorlopig het laatste concert van Das Pop.

'We gaan een jaartje herbronnen', zei frontman Bent Van Looy in het Journaal van 1 uur op Eén. 'Al jarenlang zijn we op weg, maken we plaat na plaat. Het is een slim idee om eens diep in het vat van herbronning te duiken.'

De Gentse groep Das Pop werd in 1994 opgericht. Vier jaar later wonnen ze Humo's Rock Rally. De cd I Love uit 2000, met de bijhorende witte T-shirts met het herkenbare grote rode hart, werd een groot succes. Na The Human Thing (2003) en Das Pop (2009) werd hun vierde plaat The Game (2011) voorlopig het laatste wapenfeit van het poppy viertal.

Informatie over de akoestische tournee door Vlaanderen, genaamd A Lovely Evening with Das Pop, vind je op de website van Das Pop.