Duurzaamheid duurt het langst
Foto: earth
Beste lezers, vandaag is laatste dag dat ik jullie mag toespreken op de CEOblogt. En dit valt samen met de laatste dag van de klimaattop in Cancun. Daarom wil ik graag een onderwerp naar voor brengen dat me zeer nauw aan het hart ligt. Zij die de afgelopen dagen m’n posts gelezen hebben, weten ondertussen dat onze bedrijfsvisie vele facetten heeft. Maar er kan maar één rode draad zijn. Duurzaamheid is voor mij de basis van alles wat ik doe of beslis.

 En dan heb ik het uiteraard niet alleen over milieu. Neen, het staat voor een duurzame relatie met onze partners franchisenemers, duurzame ontwikkeling van onze mensen, duurzame contacten met onze leveranciers, het gebruik van duurzame materialen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Duurzaamheid is de levensfilosofie van McDonald’s België, de rode draad doorheen ons eigenzinnig beleid. Duurzaam ondernemen betekent bij McDonald’s investeren en terug geven aan de mensen, de maatschappij en het milieu. Zo dateren onze eerste duurzame initiatieven al van eind jaren ’70, toen het eerste McDonald’s restaurant in België de deuren opende. Sinds ’99 wordt al onze gebruikte frituurolie gerecycleerd tot biodiesel. Dankzij de energiebesparing sinds begin 2000 door nieuwe technologieën, aangepaste keukentoestellen, ‘slimme’ koel- en vriescellen en nog veel meer, konden we begin 2007 overstappen naar 100% groene energie. En dit voor al onze Belgische restaurants. Dit liet ons toe om onze CO2-uitstoot van de ene dag op de andere met maar liefst 60% te verminderen. En hier stopt het uiteraard niet.
Vandaag doen we ons werk op de best mogelijke manier en we streven er naar om het morgen nog beter te doen. Elke dag opnieuw. Het blijft een eindeloos verhaal.
Wanneer we over een initiatief communiceren wil dit zeggen dat we dit reeds toegepast hebben en ook resultaten heeft. We maken geen loze beloftes. We gaan niet iets lanceren voor maar enkele maanden. Als we het doen, dan willen we het ook goed doen. Dan is er bestudeerd dat dit haalbaar is op zeer lang termijn. Ook dat is duurzaamheid.
Bovendien willen we anderen motiveren om hetzelfde te doen. Als iedereen wacht op de eerste gaat niemand vooruit.
Mocht u graag nog meer lezen over McDonald’s, dan raad ik u zeker aan een kijkje te nemen op www.hallomcdo.be.
Er rest mij nog enkel u van harte te danken voor uw interesse en wil van de gelegenheid gebruikt maken om u en uw familie alvast fijne feestdagen en een buitengewoon 2011 toe te wensen!
Tot binnenkort in één van onze restaurants of op www.hallomcdo.be