Fréderic Droesbeke voorlopig enige kandidaat-voorzitter Open VLD Lochristi
Foto: Bennie Vanderpiete
Fréderic Droesbeke is voorlopig de enige kandidaat-voorzitter om Patricia Van De Weghe op te volgen als voorzitter van de Open VLD Lochristi. Voorlopig, want de kandidaturen mogen nog ingediend worden tot 1 december. Op 8 december kunnen de leden van Open VLD dan een nieuwe voorzitter kiezen.

 Fréderic Droesbeke van Print&Co kwam bij de recente gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst op en haalde 544 voorkeursstemmen. Toch koos de partij er voor om Jean-Pierre Raman, die dan wel iets minder stemmen had dan Droesbeke,  zijn schepenambt van Openbare Werken te laten behouden. De partij zegt daarmee te kiezen voor continuïteit. 

Na de verkiezingen reageerde Droesbeke daar als volgt op:: ,Mocht men het aantal stemmen als criterium nemen, dan zou ik inderdaad kunnen aanspraak maken op een schepenzetel. Maar ik vind dat nog te vroeg voor mij. Zeker niet voor het ambt dat dan in aanmerking zou gekomen zijn: openbare werken. Ik heb geen enkele ervaring in het besturen van een gemeente. Ik wil wel heel nauw betrokken zijn bij het beleid. Ik zie daar twee mogelijkheden: voorzitter van de gemeenteraad , maar ook daar voel ik mij niet ervaren genoeg voor, of partijvoorzitter. Die laaste job lijkt me wel te combineren met met zijn job bij Print&co, en ik heb me dan ook kandidaat gesteld als voorzitter.'

Ondertussen heeft Droesbeke dat dus officieel gedaan. Andere kandidaturen waren er bij de voorzitter nog niet binnen. Maar daar is zoals gemeld tijd voor tot 1 december.