Eerste twee voorstellen op debatsite
De verbouwing van militaire loodsen tot Hangaar 44. Foto: if
Op "Jij kiest", de debatsite van de VRT rond de gemeenteverkiezingen, heeft nu wel twee Gabbeekse voorstellen ontvangen.

Jij Kiest laat burgers toe een voorstel te formuleren. Derden kunenn daarop hun commentaar neerschijven. Tot zondag was Glabbeek een van de weinige gemeenten zonder suggesties. Eén burger heeft er nu twee ingediend. Er zijn nog geen commentaren op gekomen. 

Een voorstel wil dat de gemeenteraadszittingen ongecensureerd via streaming kunnen worden gevolgd. Ook achteraf zouden deze zittingen moeten kunnen beluisterd worden. Het vergroot de betrokkenheid van de burger en de inzet van de verkozenen. 

Een tweede voorstel gaat in tegen de aangevatte verbouwing van de oude legerloodsen tot een evenementenhal voor tweeduizend bezoekers. Als alternatief stelt men voor om de loodsen af te breken en een groene zone te creëren voor zachte recreatie: een avontuurlijke speeltuin, zitbanken, picknickweide, fitnesstoestellen, enz. Een gebouw van beperkte omvang kan natuurlijk wel: bv. voor repetities door muziekgroepjes of als binnenspeelruimte.