Nieuw provinciebestuur zet N-VA buitenspel
Tom Dehaene: 'We zijn met vier partijen, na vele uren onderhandelen, tot een inhoudelijk sterk akkoord gekomen waar zeer veel CD&V accenten in staan. Deze meerderheid krijgt de steun van 43 van de 72 raadsleden, een ruime meerderheid, en respecteert dus de wil van de kiezer.', besluit Tom. Foto: Paul Van Welden
Tom Dehaene (CD&V) kondigt met fierheid aan dat de huidige coalitiepartners aangevuld met Groen zich kunnen vinden in een gemeenschappelijk positief programma voor de provincie Vlaams-Brabant. Na besprekingen tussen alle democratische partijen, bleken de huidige coalitiepartners CD&V, Open VLD en SP.a, aangevuld met Groen, zich het best te kunnen vinden om een gemeenschappelijk positief programma op te stellen voor de provincie Vlaams-Brabant.

Tom Dehaene behaalde afgelopen zondag als lijsttrekker in het kiesdistrict Vilvoorde 7.303 voorkeurstemmen. Dat is voor hem een duidelijk teken dat de kiezer wil dat hij zijn ervaring de komende zes jaar ten dienste stel van de provincie. Tom Dehaene: 'Ik zal mijn kandidatuur stellen om deel uit te maken van de provinciale deputatie. Het is uiteindelijk ons provinciaal CD&V-bestuur dat daarover de komende dagen en weken een beslissing zal nemen. Ik heb alvast veel zin om er in te vliegen!', klinkt het bij Tom Dehaene.

Tom Dehaene was bij alle gesprekken aanwezig en garandeert ons dat er met iedereen gesproken werd, ook met N-VA, en dat CD&V op geen enkel moment een veto tegenover N-VA heeft uitgesproken.  Tom Dehaene: 'We zijn met deze vier partijen, na vele uren onderhandelen, tot een inhoudelijk sterk akkoord gekomen waar zeer veel CD&V accenten in staan. Deze meerderheid krijgt de steun van 43 van de 72 raadsleden, een ruime meerderheid, en respecteert dus de wil van de kiezer.', besluit Tom.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig