Opgewaaid stof in politieke landschap
Veerle Geerinckx (N-VA): 'We groeien graag doordacht en weloverwogen, tegelijk houden we bepaalde punten uit ons programma voor ogen die we willen waarmaken.' Foto: N-VA (Photoshop Paul Van Welden)
N-VA en CD&V beslisten de wil van de kiezer te volgen door als 2 grootste partijen samen te werken . Voor beiden waren mathematisch alternatieve opties mogelijk om een andere meerderheid te vormen. De vorming van de samenwerking verliep niet over één nacht ijs , maar is inmiddels wel afgerond.

De vastgelegde coalitie vormt een ruime meerderheid van 17 zetels waardoor dit een sterk bestuur kan worden. N-VA is niet meer de kleine broer maar zal wel degelijk een grondige verschuiving betekenen in het College. Uit de onderhandelde mandaten blijkt alvast dat N-VA kiest voor een groeitraject waarbij ze aan de start komt op 1/1/2013 met 3 schepenmandaten en na 3 jaar een 4de op zich neemt. Dit betekent dat de partij haar kracht en competenties kan uitbouwen op lange termijn en eindigt met een gelijkwaardig aantal gemandateerden.

Volgens N-VA is dit een bewuste keuze. N-VA kan zo gestaag haar verankering duurzaam inbouwen en waarmaken. Veerle Geerinckx (N-VA): 'We groeien graag doordacht en weloverwogen, tegelijk houden we bepaalde punten uit ons programma voor ogen die we willen waarmaken. We opteerden daarbij zelfs om net die zaken waar me het meest van afweten niet noodzakelijk zelf op te nemen maar eerder een alert en geïntegreerd beleid te voeren daarin. Dat is net zoals we vanuit een eerste schepenmandaat inplannen om onze taken als “viceburgemeester” waar te nemen.', stelt Veerle.

De goesting om aan de slag te gaan is er volgens N-VA genoeg, de kennis in diverse beleidsvelden ook. Veerle Geerinckx (N-VA): 'U zal het zeker merken, want dat is uiteindelijk de enige bedoeling, een beleid dat er is voor en door de Zemstenaren, met een management dat rekening houdt met allen.', besluit Veerle.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig