De man achter de sjerp in Zemst
Bart Coopman zegt toe dat hij de beloften die gemaakt zijn vóór de verkiezingen zal respecteren. Hij zal er samen met zijn schepencollege al het mogelijke aan doen om Zemst landelijk te houden maar er tevens voor waken dat Zemst een bruisende gemeente wordt en geen slaapgemeente. Foto: Paul Van Welden
Het schepencollege in Zemst wordt de eerstvolgende zes jaar geleid door een intelligente advocaat van 45. De West-Vlaamse Bart Coopman (CD&V) heeft zich op korte tijd goed in weten te burgeren. De burgemeester weet waar hij naartoe wil. Met een uitgekiend beleidsplan wil hij de gemeente de komende zes jaar verder laten ontwikkelen en tegelijk landelijk houden.

Bart Coopman is een West-Vlaming die uit het niets aan het politieke firmament verscheen in Zemst. Hij werd geboren in Ingelmunster, waar hij ook lagere school liep. Daarna trok hij naar het college in Izegem. ,,Ik heb een leuke jeugd gehad en net als elke jongen heb ik ook wel eens wat kattenkwaad uitgehaald'', lacht hij. Hogere studies volbracht hij aan de KU Leuven, waar hij afstudeerde in de rechten. Aan de ULB volgde nog een bijscholing, om er dan nog eens aan de VLEKHO een postgraduaat aan toe te voegen.

Naam: Bart Coopman
Partij: CD&V
Beroep: advocaat
Leeftijd: 45
Woonplaats: Zemst Hofstade
Familiale status: gehuwd met Hilde Delabie. en vader van Annabel, (17), Pieter (15) en Johanna (11)

Wat belooft de nieuwe burgemeester?

Bart Coopman zegt toe dat hij de beloften die gemaakt zijn vóór de verkiezingen zal respecteren. Hij zal er samen met zijn schepencollege al het mogelijke aan doen om Zemst landelijk te houden maar er tevens voor waken dat Zemst een bruisende gemeente wordt en geen slaapgemeente. Er wordt aandacht geschonken aan alle dorpskernen die stuks voor stuk zullen geëvalueerd verfraaid worden, desnoods met bijstand van een studiebureau.

Bart Coopman: 'We gaan zien hoe we die kernen kunnen gaan opfrissen en opwaarderen. Daarbij denk ik zowel aan in te vullen hiaten op het vlak van parkeergelegenheid, als aan groenvoorzieningen, horeca, gevelzichten, zaalinfrastructuur,…. Al deze voorzieningen worden per kern aangepakt zodat alle deelgemeenten aangenaam om vertoeven en attractief worden. Ik zal ook zorgen voor de concrete invulling van het nieuwe gemeenschapscentrum (melkerij) waar de cultuurbeleving in de breedste zin van het woord voor iedere Zemstenaar kan gebeuren : niet alleen ‘cultuur pur sang’ willen we aanbieden maar iedereen moet daar aan zijn trekken komen voor van alles en nog wat. Het moet een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. We gaan ook zeker werk maken van de allerlaatste nog niet aangepakte wegen zodat ze veiliger en comfortabel blijven of worden. meteen wordt ook het rioleringsnet verder uitgebreid. Dit alles met respect voor de veiligheid en respect voor de zwakke weggebruiker. Er komen nog eens 30 km extra fietspaden. We zullen ook een actief integratiebeleid voeren om met nog meer aandacht dan vroeger ook anderstaligen en mensen van andere afkomst te betrekken bij alles wat er gebeurt in Zemst, zowel qua taalbeheersing als qua participatie. Of we het nu graag hebben of niet, het fenomeen bestaat en we moeten er dan ook oog voor hebben. Tot zover een opsomming van een aantal voorname aandachtspunten die voor mij opgenomen moeten worden in het bestuursprogramma 2013-2018, dat we samen met coalitiepartner N-VA gaan opstellen. En dit willen we realiseren zonder onze gezonde financiële balans te verslechteren.'

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig