SP.A/Groen wil wandel- en fietsers brug over E19
Bart Vanpoucke (SP.A/Groen): 'Het idee van de brug die vast hangt aan de spoorwegbrug laat toe om Weerde te verbinden over Hofstade richting Mechelen. ' Foto: Paul Van Welden
Bart Vanpoucke heeft grootse plannen. Als hij in de komende legislatuur mee het beleid mag voeren dan gaat hij voluit voor het uitwerken en op termijn realiseren van een voetgangers- en fietsersbrug nabij de put van Weerde over de E19 langsheen de spoorwegverbinding richting Hofstade.

Bart Vanpoucke (SP.A/Groen): 'Het idee van de brug die vast hangt aan de spoorwegbrug laat toe om Weerde te verbinden over Hofstade richting Mechelen. Door het algemeen toenemend auto- en vrachtverkeer en de extra druk door aangroei van inwoners in Zemst zijn de Brusselsesteenweg richting Mechelen en de op- en afritten van de E19 aan de schumanlaan geen veilige verbindingswegen voor zwakke weggebruikers en in het bijzonder niet voor de voetgangers.' stelt Vanpoucke.

Sneller met de fiets naar Hofstade

De scholieren, onderwijzers maar ook werkende mensen kunnen volgens Bart Vanpoucke via deze weg naar Mechelen fietsen in plaats van via de Brusselsesteenweg. Tegelijk worden ook twee stukken prachtige natuurgebieden met elkaar verbonden met name de Put van Weerde en het Vriezenbroek. De aanleg van zo'n wandel -en fietsbrug zal de Weerdenaars in elk geval de mogelijkheid bieden om op een vlotte en veilige manier naar het Zwembad te gaan. Maar zo kunnen ook de scholieren uit Weerde en Zemst de fiets gebruiken om te gaan zwemmen in plaats van de bus. Ook het Bloso-domein zal op die manier voor de scholieren en sportievelingen uit Weerde en Zemst vlotter bereikbaar zijn. Op die manier ben je eigenlijk sneller met de fiets in Hofstade dan met de auto.

Bart Vanpoucke (SP.A/Groen): 'Andersom zullen Hofstadenaren, door met de fiets naar Weerde te komen, tal van extra aansluitingen hebben voor de trein of de bus. Gezien er aan het station van Weerde meer aansluitingen zijn.', besluit Vanpoucke.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig