Toekomstgerichte kinderopvang kan veel ellende voorkomen
Volgens Sylvie Raymackers (SP.A) is het jammer dat zwangere vrouwen in plaats van zich gelukkig te voelen, zich zorgen moeten maken over een geschikte opvang voor hun toekomstige kroost. Foto: Paul Van Welden
Sylvie Raymackers (SP.A/Groen!) vindt het jammer dat ouders in spe - in plaats van zich gelukkig te voelen - zich meteen zorgen maken over het vinden van geschikte opvang voor hun toekomstige kroost. 'Op dit moment vindt iedereen nog een plek, maar de bevolking in Zemst blijft groeien en traditionele opvang bij bijvoorbeeld de grootouders, is steeds vaker geen optie meer. Daarom moeten we nu aan oplossingen werken', stelt Sylvie.

Comfortabele opvanginfrastructuur

Ouders moeten volgens Sylvie Raymackers ook terecht kunnen bij één loket, dat alle informatie over het opvangaanbod, de vrije plaatsen en de prijzen verzamelt en een overstap naar diverse initiatieven makkelijker maakt. 'Het gemeentelijk initiatief voor buitenschoolse kinderopvang, BKO, steken we in een nieuw kleedje, al dan niet in samenwerking met een private partner. Een samenwerking met lokale sport - of cultuurverenigingen zou de kwaliteit van de buitenschoolse opvanginitiatieven bevorderen. Een verhuis naar de school in Eppegem opent een waaier aan samenwerkingsmogelijkheden. We investeren in moderne en comfortabele opvanginfrastructuur, een gemeentelijk initiatief draagt onze voorkeur. In samenspraak met privé - in itiatieven voorzien we kwalitatieve opvang in alle vakantieperiodes, ook voor tieners.', stelt Sylvie Raymackers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig