CD&V lijst volledig, schepenen op strategische plaatsen
Foto: rr
Nadat eind vorige week het bestuur van CD&V Puurs-Sint-Amands unaniem de lijst goedkeurde waarmee de partij naar de verkiezingen van 14 oktober trekt, werd die afgelopen weekend voorgesteld.

Opvallend is dat 14 van de 29 kandidaten voor de allereerste keer kandidaat zijn. In de top 5 zijn er verder drie vrouwen terug te vinden, en de helft van alle kandidaten op de lijst zijn vrouwen. “Ik ben heel fier dat elk van de acht leefgemeenschappen van onze fusiegemeente op een heel sterke manier vertegenwoordigd is. Stuk voor stuk zijn de kandidaten echt geworteld in onze gemeente, actief in verenigingen, schoolraden en oudercomités, enzovoort”, zei lijsttrekker Koen Van den Heuvel. “Ik voel in deze groep veel goesting om de komende jaren op een heel ambitieuze manier aan de nieuwe gemeente te bouwen.”

Zowat alle uittredende Puurse schepenen krijgen een strategische plaats op de lijst. "Op die manier kunnen we ervaring aan jong talent koppelen", stelt Van den Heuvel.

Milieuschepen Alex Goethals staat bijvoorbeeld op plaats vijftien wat de lijstduwersplaats van de linker kolom is.  Evenementenschepen Hilde Van der Poorten staat op zestien. "Ook dat is een zeer belangrijke plaats als lijsttrekker van de rechter kolom; een plaats die ik graag voor de eerste schepen en mijn rechterhand houd. Zowel Alex en Hilde gaan er ook vanop die plaatsen nog voluit voor, net als alle andere uittredende schepenen."

Huidig OCMW-voorzitter Erwin Brys gaf eerder al aan te willen stoppen en staat niet meer op de lijst. (pp)

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in