"N-VA heeft kandidaten met inhoud", zegt N-VA-lijsttrekker en schepen Niels Willems. "We hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen kandidaten geselecteerd op één belangrijke eigenschap: hun bekwaamheid om deel te nemen aan het gemeentebeleid. Dit in tegenstelling tot de drie andere partijen die enkel selecteerden op de naambekendheid van kandidaten."

"Het is voor ons belangrijk dat we mensen naar voor schuiven die geschikt zijn om mee de gemeente te besturen", vervolgt Niels Willems. "We willen ook benadrukken dat ons programma, dat binnen twee weken in alle brievenbussen valt, de absolute basis is waarmee we de kiezer willen overtuigen. We willen pas, als de kiezer ons een mandaat geeft, in een coalitie stappen die dit programma mee wil realiseren. Dit kan de huidige coalitie zijn of een nieuwe. N-VA gaat volledig ongebonden naar de kiezer op 14 oktober."

Er staan vier jongeren op de lijst, naast lijsttrekker Niels Willems zijn dit Thomas Hendrickx, Arnaud De Vadder en Stéphanie Haesendonck. Andere nieuwe gezichten zijn Rita Schouters, Caroline Torbeyns, Jenny Stiers, Inge Van Mol en Greet Van Nuffel. Op 13 en 14 staan Roland Debrier en Stef De Vadder. De N-VA'ers van het eerste uur Nadine Veulemans, Georges Struys, Benny Hermans en Danny Struys duwen van achteraan de groep vooruit. OCMW-raadslid Annie Busselen staat op 2. Afdelingsvoorzitter Guy Vandebergh vervolledigt de top 3. Mark Depre staat op de negende plaats, Anja Vangoedtsenhoven op 15.