SP.A met elf nieuwe kandidaten voor een socialer beleid
De SP.A-kandidaten voor 14 oktober, op enkele afwezigen na. Foto: Paul Pans
Tijdens een SP.A-ledenfeest stelde Vlaams parlementslid Bruno Tobback de SP.A-kandidaten voor die hengelen naar een zitje in de gemeenteraad. Elf van de negentien kandidaten zijn nieuwelingen in de politiek.

"Na zes jaar oppositie is het hoog tijd voor een nieuwe, socialere inbreng in het lokaal beleid", zegt SP.A-voorzitter en kandidaat Peter Van Hoof. "SP.A biedt zich niet langer aan als SP.A Plus, maar gewoonweg als SP.A. Met de 'a' van alternatief bieden we nog steeds ruimte aan mensen die zich groen-links voelen."

Gewezen schepen en fractieleidster Griet Vandewijngaerden trekt de lijst, terwijl de gemeenteraadsleden Marina Jonckers en Paul Sterkendries plaatsen 4 en 13 bekleden. OCMW-raadslid Ludo Deroo duwt de lijst. De tweede plaats gaat naar fruitteler Kris Janssens, de derde naar stukadoor Koen Veulemans. Voorzitter Peter Van Hoof - in een vorig leven nationaal voorzitter van ID21 en nationaal secretaris van SPIRIT - staat op plaats 9, zijn dochter Lien op 7. Voormalig schepen Paul Sterkendries (74) is de ouderdomsdeken, Liesa Sterckx (23) de jongste SP.A-kandidaat.

De lijst is heel divers samengesteld met zowel zelfstandigen als arbeiders, twee psychologen, een huisarts, onderwijs- en vakbondsmensen, ambtenaren, een studente en gepensioneerden. SP.A wist meerdere kandidaten uit de 'Christelijke vijver' te vissen. Goed voorbeeld daarvan is Jos Coomans. Ook meerdere katholieke verenigingen 'zijn goed vertegenwoordigd'.