Femma pakt Wuustwezel warmpjes in
Foto: Neel Vermeiren
De wildbrei-actie van Femma is bedoeld om mensen aan te zetten voor een vrouw te kiezen. Femma kleurde Wuustwezel met breiwerk.

Gedurende de maanden augustus en september is er heel wat af gebreid in Wuustwezel. Dit voor een wildbrei-actie over gans Vlaanderen naar de verkiezingen toe met de boodschap ‘Stem vrouw’. 'Nadat er een oproep gelanceerd werd tot het schenken van resten wol konden we aan de slag. Met een 50-tal leden, waaronder ook de thuisbreisters, is er heel wat meters breiwerk bij elkaar gekomen', vertelt Lief Keustermans.

Dorpskern

Gewapend met meer dan 500 breilappen trok Femma door de dorpskern om de meest strategische plaatsen te versieren. Het oud-gemeentehuis kreeg de voorkeur en ook het gemeentehuis is prachtig versierd. Tal van bankjes kregen een wollen kleedje zoals de banken aan de bib. Ook de lantaarnpalen richting kieslokaal werden niet overgeslagen. Dit gebeurde om de kiezers, ongeacht man of vrouw, aan te sporen om te kiezen voor meer vrouwen in de politiek; ‘Eén ding is zeker, het deed ongelofelijk veel deugd om nog eens zoveel mensen warm te krijgen samen voor één doel te gaan’, besluiten de leden van Femma.