Kartel SP.A-Groen stelt top zes van de verkiezingslijst voor
Foto: Nicole Verstrepen
Het kartel SP.A - Groen trekt in Kapellen met Pieter Buysse (Groen) als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Harold van der Kraan, die lijsttrekker was in 2006 en 2012, beraadt zich nog of hij aan de verkiezingen zal deelnemen.

Op de nieuwjaarsreceptie zaterdagnamiddag stelden SP.A en Groen de mensen voor, die de eerste zes plaatsen op de lijst zullen innemen. SP.A-Groen heeft momenteel vier zitjes in de gemeenteraad. "Waarom stellen we al zes kandidaten voor? Omdat we voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen mikken op zes zetels", aldus Pieter Buysse.

Op de tweede plaats staat Veronique Livens (SP.A). Plaats drie wordt ingenomen door SP.A-voorzitter Tom Namurois. Christel Janssens (Groen) neemt de vierde plek in en huidig OCMW-raadslid Gert Herman (SP.A) de vijfde. Walter Van Assche, voorzitter van Groen, maakt de top zes compleet.

Harold van der Kraan beslist in de loop van de maand maart of hij nog zal opkomen. Hij heeft een goed jaar geleden een eigen bedrijf opgericht en het ondernemerschap neemt veel tijd in beslag.Van der Kraan zetelt sinds 2003 in de gemeenteraad, waarvan de eerste drie jaar als schepen.

SP.A-gemeenteraadslid Betty Stassen zal haar mandaat nog uitdoen en gaat dan op pensioen. Groen-gemeenteraadslid Rosette Mortier beraadt zich ook nog over haar deelname aan de verkiezingen.

In zijn speech stelde Pieter Buysse dat hij vanuit Groen de vraag gekregen heeft waarom hij in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen gaat. "Het is misschien niet de beste keuze, maar dat doet er niet toe. Ik doe aan politiek voor een betere wereld. Groen en SPA staan in Kapellen voor hetzelfde en we kunnen lastige discussies overstijgen. We hebben de voorbije zes jaar goed samengewerkt", aldus Buysse. 

Ook Tom Namurois (SP.A) benadrukte dat de visie van SP.A en Groen in Kapellen gelijklopend is.