Gloria Uwineza op CD&V-lijst
Foto: if
CD&V Haaltert pakt met Gloria Uwineza opnieuw uit met een ‘wit konijn’ op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Gloria is niet alleen de eerste anderskleurige kandidate ooit op een verkiezingslijst in Haaltert maar is, met haar 20 jaar, meteen ook de jongste.

"Gloria deed al vroeg ervaring op in de leerlingenraad van basisschool De Zilverberk in Haaltert en studeert momenteel Rechten aan de KU Leuven Campus Brussel. De politieke microbe zit duidelijk in de familie want haar oom, Theo Nsengimana, is OCMW-raadslid voor CD&V in Aalst", zegt fractieleider en lijsttrekker Phaedra Van Keymolen

Gloria: “Ik wil mij, samen met deze toffe CD&V-ploeg, ten volle inzetten om van onze gemeente een plaats te maken waar het fijn wonen, werken en leven is. Ik wil mee de stem van de jeugd en van vrouwen vertegenwoordigen en ben vooral geïnteresseerd in sociale thema’s zoals welzijn, gezondheid, jeugd, gelijke kansen en vrijwilligerswerk. Ik vind het belangrijk om mijn stem ook politiek te vertalen want politiek bepaalt toch een groot deel van ons leven.”

Lijsttrekker Phaedra Van Keymolen is opgetogen met de nieuwe aanwinst: “Gloria is een jonge, intelligente vrouw waar ik sterk in geloof. Ik ben heel blij dat ze onze ploeg komt versterken. Niet alleen pakt ze iedereen meteen in met haar charmante verschijning, ze weet zeker ook haar mannetje te staan. Gloria is ongetwijfeld een meerwaarde voor onze partij en voor de gemeentepolitiek in Haaltert.”