NEPAL - Bye Bye Tiramisu ijs
Foto: Bruno Galens
Een zestal weken zal het zijn dat we op Belgische bodem zijn geland. Waarvan vier weken gevuld met verkoudheid en ontstoken sinussen. Nog enkele dagen en wij vliegen terug naar Nepal. Eindelijk.

Met drie extra kilo's vet rond mijn buik vliegen we maandag terug naar Kathmandu. Het bourgondische leven begint zijn tol te eisen.  Tot drie keer per dag heb ik tijdens mijn bezoek in België taart gegeten. Geen stukje chocolade, maar direct een hele plak chocolade.  En een grote doos Tiramisu ijs. Man man man... Lekker. Klinkt cliché, maar het is de realiteit. Ok, ik heb een beetje gevreten... Straks is het over.  Dan weer grote wandelingen bij temperaturen van 25° en meer. 

Ik leerde ook weer iets bij over ons Vlaamse medialandschap.  Mijn achterstand van een jaar weer ingehaald. Dat het gedaan is tussen Astrid en den John. Of was dat al eerder? En dat Nathalie Meskens nu hot is. Of over de relatie tussen Jacques Vermeire en Bieke... Gelukkig lagen er beel 'boekskes' bij de dokters die ik mocht consulteren met mijn onstoken sinussen. Bijna vier weken...

En ja, ik heb kou geleden. Ik denk voor de eerste keer in mijn leven dat ik besefte dat ik die vriestemperaturen  van +5°C niet meer aankan. Gewoon onmenselijk. Het gras is altijd groener aan de overkant. Zeker Nepalees gras. Mijn vrouw staat nog steeds te kijken van de grote weiden met mals gras die we hier hebben en hoe gelukkig Nepalese koeien hier wel niet zouden zijn met al dat lekkers. 
Koeien behoren tot haar lievelingsdieren en ze wordt er helemaal melancholisch van.

Gedaan met de geur van gebakken steak! Gedaan met verkeersregels en orde! Gedaan met snel internet! 

Bye bye Belgium. Bye bye Tiramisu ijs. Nepal, here we come!