De eindejaarsdéfilés van de modescholen komen eraan, Brussel bijt vrijdag de spits af met Show 2013 van La Cambre Mode[s] en MAD Brussels breit er voor de gelegenheid een heus modefestival rond, Madifesto, dat plaatsvindt van donderdag 6 tot en met zondag 16 juni. Een overzicht van de evenementen.

- Leçon de Mode 'De Jaren 70' -

In het Brussels Museum voor Kostuum en Kant loopt momenteel de expo "De Jaren 70", een geschikte instapper voor een lezing door Didier Grumbach, de president van de "Fédération Française de la Couture, du Prêt à porter des Couturiers et des Créateurs de mode".

De lezing vindt plaats op 6 juni, in Bronks, Varkensmarkt 15-17, vanaf 20.00 uur.
Reservatie via lecondemode@gmail.com

 

- SHOW 13 La Cambre Mode[s] -

De modeshow van de laatstejaarsstudenten vindt plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni, in de Hallen van Schaarbeek, Koninklijke Sinte-Mariastraat 22A, telkens om 21.00 uur.

Tickets via www.sherpa.be

 

- Showroom 13 -

Wat brengt de Brusselse lente volgend jaar? Onder andere Annemie Verbeke, Jean Paul Lespagnard, Alice Knackfuss, Jessie Lecomte, KRJST, Arma Cutis, Pierre-Antoine Vettorello, Marc Philippe Coudeyre, Louise Leconte, Clio Goldbrenner, Isabelle Lenfant, Céline d’Aoust, Eric Beauduin, ESPECES en Gioia Seghers stellen hun ontwerpen voor aan Belgische en internationale aankopers.

Op vrijdag 7 juni in het BIP, van 10.00 tot 17.00 uur.
Gereserveerd voor professionals en media.

 

- MAD Fashion Forum -

Voor professionals

Op dinsdag 11 juni in Bronks, Varkensmarkt 15-17, van 09.00 tot 17.30 uur.
Reservatie via www.madbrussels.be

 

- MASTERS -

La Cambre Mode[s] exposeert  de collecties van de studenten uit de Masters 1 en 2:
Eddy Anemian, Léa Barré, Louis Gabriel Nouchi, Michèle Bagdassarian, Pablo Henrard, Anaïs Lalu, Emmanuelle Lebas en Doriane Van Overeem. Louise Leconte en Gioia Seghers, ex-studenten van La Cambre Mode[s], afgestudeerd in 2012 stellen hun “young designer”
collectie voor. Tony Delcampe treedt op als curator.

De expo loopt van donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni, telkens van 11.00 tot 18.00 uur in MAD Brussels, Oude Graanmarkt 10. Gratis toegang.

 

- MAD, MADE, MADE-UP, MAKE-UP -

Met MADIFESTO wil MAD Brussels vijf modeberoepen in de spotlights zetten: ontwerpers, modellen, fotografen, kappers en make-up artiesten. Dankzij een unieke kijk op de backstage van een modeshow en van een fotostudio krijgen de bezoekers een beeld achter de schermen van een modeshoot. Installaties met foto’s en video’s van Serge Leblon, Pierre Debusschere, Etienne Tordoir, Cici Olsson, Laetitia Bica en Ismael Moumin.

Tijdens de vernissage op vrijdag 14 juni wordt het boek voorgesteld dat MAD Brussels in samenwerking met SH-OP Editions heeft uitgebracht. De presentatie gebeurt in aanwezigheid van de fotografe Cici Olsson en van de auteurs Philippe Pourashemi en Tom Tack.

Central for Contemprary Art (de Electriciteitscentrale), Sint-Katelijneplein 44, vanaf van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang.


+ INFO STAND MAD@WORK
Een gloednieuwe service voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden

 

CEDRIC CHARLIER -

Presentatie van de wintercollectie in aanwezigheid van de ontwerper. Afterparty met de Parijse DJ Christophe Pierson.

Vrijdag 15 juni vanaf 19.00 uur in concept store Hunting and Collecting. Gratis toegang.

Alle info vindt u terug op www.madbrussels.be