De fondation Pierre Bergé-Yves Saint Laurent werkt samen met het ING Cultuurcentrum aan de tentoonstelling 'Yves Saint Laurent, Visionair' die vanaf 30 januari 2013 te zien zal zijn in de gebouwen van ING op het Koningsplein in Brussel.

Yves Saint Laurent (1936-2008) heeft een uitzonderlijke rol gespeeld in de Franse Haute Couture en prêt-à-porter. Begonnen als assistent bij Dior, creëerde de jonge Yves zijn eigen couturehuis in 1962, samen met Pierre Bergé, zijn grote liefde.

In 1993 verkochten ze het bedrijf, dat in 2000 eigendom werd van de Gucci-groep en Tom Ford aanstelde als artistiek directeur. YSL zelf werd ontslagen. Maar ook na het overlijden van zijn oprichter blijft Yves Saint Laurent een prestigieus modehuis met momenteel Hedi Slimane als creatief directeur die de naam wijzigde tot Saint Laurent Paris.

Florence Muller, curator van de expo, focust op de jaren '60 en '70 en de vernieuwende rol van YSL. De expo zal een groot aantal nooit eerder tentoongestelde stukken tonen, waaronder de legendarische broekpakken, saharapakken, jumpsuits, wijde matrozenblouses, uniformjasjes én DE smoking. Ook de papieren jurken en prototypes die de jonge tiener ontwierp zullen op de expo te zien zijn, een unicum.

Praktische info

De tentoonstelling loopt van 30 januari tot 5 mei 2013 in het Cultuurcentrum ING, Koningsplein 6, 1000 Brussel. Alle dagen, inclusief feestdagen, van 10:00 tot 18:00 uur. Nocturne tot 21:00 uur op woensdag.

Tickets via ing.be/art – Ticket Online (6€ / ING klanten en senioren 4€ / - Studenten 26j 3 € / -13j gratis) - audiogids 2€?- Of ter plaatse (8€/6€/5€) – audiogids 3€

Meer info vindt u terug op de website van ING

De website van De Fondation Pierre Bergé-Yves Saint Laurent

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig