Vandaag is Didden & Co uitgegroeid tot een fantastisch bedrijf dat zijn tapijten over de hele wereld weet liggen. Ze hebben àlles in huis, zo het er niet is bestaat het niet zegt stichter Léon. Intussen staat zijn dochter Nathalie aan het roer, en vertelt Léon met blinkende ogen over zijn kleindochter, 10 jaar oud, die de commerce nu al in het bloed heeft.

Maar het doel van mijn bezoek was niet alleen met open mond naar de enorme keuze aan tapijten kijken, maar vooral de speciale capsulecollectie van Benjamin Spark in de collectie couturetapijten. Voor deze tapijten wordt gewerkt met ontwerpen van kunstenaars wat resulteert in unieke genummerde stukken. Benjamin Spark is een Street Pop kunstenaar, zijn werk herinnert me aan Robert Crumb en Amerikaanse pop art. De tapijten zijn fantastisch, vol kleur en humor, van Superman tot Donald Duck en alles wat ertussen ligt. Uiteraard van zuivere wol en in België gemaakt. Vrolijke kunst èn Belgische topkwaliteit, leuk!

Loop gerust eens binnen, de mensen bij Didden zijn uitermate vriendelijk en zullen u zeker niet scheef bekijken zo u geen tapijt koopt en alleen komt om het werk van Didden & Spark te bekijken. Profiteer van uw bezoek om even verder te slenteren en de voddenmarkt verderop te bezoeken (elke dag tot 13u, het leukst op zaterdag en zondag) of de brocante- en antiekmarkt op de Zavel (zaterdag en zondag).

Blaesstraat 66-74, 1000 Brussel

www.diddenco.com

www.youtube.com/watch

www.benjaminspark.com