De befaamde designwinkel Ligne is verhuisd van de Koninginnegalerij naar de Koningsgalerij 14, een paar meters verder in de prachtige Hubertusgalerijen hartje Brussel.

Profiteer van een bezoek in de Hubertusgalerijen om ook eens binnen te lopen in de prachtige boekenwinkel Tropismes, al 25 jaar een absolute meerwaarde voor de boekenliefhebber èn bovendien ook open op zondag.

Nog in de Koninginnegalerij heeft Delvaux tot eind april een pop-up store geopend voor zijn Airess bagagecollectie. Dat Delvaux niet meer Belgisch zou zijn is een kwakkel, het is niet omdat een bedrijf een buitenlandse investeerder vindt dat het zijn identiteit verliest.

Op de Vlaamse Steenweg nr 57 is een alleraardigste winkel bijgekomen, Pimpinelle. U kan er kookspullen, cadeautjes en boeken kopen, maar ook iets lekker eten of een workshop volgen. Ik kocht voor twaalf euro een set papieren placemats met een tekst van Marcel Proust.

Een nieuwe winkel op de Oude Graanmarkt 48: Truecolors. Bloemen en planten, potten, meubels, deco èn ook open op zondag!

Bij Hunting and Collecting in de Karthuizersstraat is het àltijd de moeite eens langs te gaan èn ze zijn ook open op zondagnamiddag. Wie niet in Brussel geraakt kan altijd terecht op hun fantastische webshop 

Een nieuwe collectie postkaartjes, altijd een goede reden om nog eens langs te gaan bij Plaizier (Spoormakersstraat 50), mijn favoriete "drukwerk" winkel voor postkaarten, posters, foto's, ongewone cd's en dvd's, boeken en nog veel meer.