Een van de oudste en mooiste brasserieën in Brussel is dichtgetimmerd. Falstaff is een van de weinige grand café's met een goedbewaard art-nouveau-interieur met authentieke glas-in-loodramen en koepels. Het gebouw en interieur was sinds 2000 geklasseerd.

Een van de mooiste en gekendste traditionele brasserieën in de hoofdstad heeft zijn deuren gesloten. In november klaagde de eigenaar nog over een serieuze terugloop na het optrekken van het dreigingsniveau. Volgens de Brusselse horecafederatie ligt ook de voetgangerszone aan de basis van deze beslissing, zo meldt Bruzz.

Twee jaar geleden had de Falstaff, in de schaduw van de Beurs, het al hard te verduren: de luifels en bloembakken van het terras werden toen in opdracht van de Stad Brussel weggehaald, het gevolg van een bouwkundige overtreding omdat het zicht op de gevel gehinderd werd. Dat het verwarmde terras sinds jaar en dag deel uitmaakte van de charme van het café mocht niet baten.

Het gebouw dateert van 1886 en is sinds 1903 de gekende brasserie. De laatste jaren verloor het café weliswaar veel van zijn pluimen en veranderde regelmatig van uitbater wat niet altijd een verbetering was, maar de sluiting komt toch als een verrassing en is alleszins een groot verlies voor het centrum van de stad.

Intussen heeft eigenaar AB Inbev gereageerd op het bericht en licht toe dat de sluiting het gevolg is van een conflict tussen de uitbater en AB Inbev. De brouwerij wil de Falstaff in zijn oude glorie herstellen en op termijn heropenen.

Gelukkig blijft de Cirio aan de andere kant van de Beurs een fantastisch adres voor een half en half.