Brusselse winkeliers tonen liefde voor hun stad met opvallende stickers
Foto: discover dansaert
De handelaars van de Dansaertwijk in Brussel laten het hoofd niet hangen na de recente verschrikkelijke gebeurtenissen en willen de mensen overtuigen dat Brussel nog altijd meer dan de moeite waard is.

Alle beetjes helpen dachten de boetiekhouders in de buurt en ze vonden een sympathieke manier om een positief signaal uit te sturen. Sinds deze week sieren stickers van een groot rood hart met de letters XL de vitrines, wat moet benadrukken dat de liefde voor Brussel groot is en elke boetiek, winkel of restaurant alles in het werk stelt om de klanten in de watten te leggen.

Ook de Stad en het Brussels Gewest zijn volop bezig nieuwe initiatieven te ontwikkelen om de handel te ondersteunen. Zo lanceert Make.Brussels een projectoproep waar iedereen zijn ideeën voor de opwaardering van tien wijken kan indienen en er zelfs 30.000 euro mee verdienen. Het gaat om de wijken Dansaert, Sint Katelijne, Grote Markt, Marollen, Zuid-Lemonnier, Kunstberg, Nieuwstraat, Sint-Jacob, de buurt van het Parlement en de Zavel.

Intussen veroveren de XL harten-stickers de stad en wacht Brussel vol ongeduld op bezoek!

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in