Urban Crafts, het platform voor jonge creatieve ondernemers en makers
Nauwau, Niels is arborist en Rayah schrijnwerker Foto: uc
Urban Crafts werd opgericht in 2010 door Trendwolves om nieuw creatief talent en vakmanschap te ontdekken en een duwtje in de rug te geven. De finalisten van dit jaar zijn bekend en donderdag wordt in de Brusselse Tentation de Crafter van 2015 bekendgemaakt.

Acht finalisten maken kans op de titel Crafter van 2015 én een trip naar New York of San Francisco, waar de winnaar zijn werk kan voorstellen op de Maker Faire: Benoit AigretNauwau (Rayah & Niels), Chloe Kopping, Alexander Stragier, Pupa Biasucci, Fanny Vanmansart, Lucie Van Roy en Assia Kara.

Het werk van dit jong vakmanschap (van mode en illustraties, tot houtwerk) kan tot en met zondag bekeken en gekocht worden in de Urban Crafts Pop Up Shop bij Hello James Store in de Brusselse Lakenstraat, ideaal voor originele kerstcadeautjes. De Vitrinexpo is verspreid over de etalages van verschillende handelszaken in de straat.

De finale van Urban Crafts vindt donderdag plaats in Tentation vanaf 20.00 uur. Gratis toegang, maar inschrijven is verplicht.