Waarom u de Dansaertbuurt niet mag vergeten
de meest luxueuze lingerie van Carine Gilson, made in Brussels Foto: lvw
Het centrum van Brussel heeft het de laatste weken en maanden niet onder de markt gehad, eerst was er de verwarring door de nieuwe autoloze zone, de lockdown ligt nog vers in het geheugen. Een mens zou voor minder thuisblijven en online shoppen maar dat is nergens voor nodig: de Dansaertbuurt blinkt als nooit tevoren.

De Dansaertbuurt laat zich niet ontmoedigen en heeft voor de laatste weken van het jaar alle hens aan dek gezet om bezoekers en shoppers in de watten te leggen. Alles schittert en glanst als nooit tevoren, een aantal winkels heeft zich gegroepeerd onder de noemer Winter Windows met extra mooie etalages maar ook de rest is meer dan de moeite waard. Hier kunnen we gezellig eten, drinken, onze culturele honger stillen, shoppen, ja zelfs in volle winter een terrasje meepikken.

Topkok Sang-Hoon Degeimbre opende onlangs op de Vlaamsesteenweg zijn originele conceptrestaurant San, Passa Porta heeft er een tweede winkel bij in de Léon Lepagestraat waar fantastische boeken aan lagere prijzen verkocht worden, mijn lievelingskeukenwinkeltje Pimpinelle is weg, maar werd al meteen ingenomen door de accessoires van Michael Guerisse O'Leary en vrienden, in Showroom_144 vindt u een schitterende keuze aan vintage design, La Fabrika biedt hedendaags Scandinavisch design, Cabinet restaureert met kennis van zaken uw oude meubels, de leukste vintage klerenwinkels en de allerbeste boetieks zijn hier te vinden enzovoort enzoverder.

Wie zich eens helemaal wil laten gaan kan voor zijn shoppingtrip een beroep doen op een personal shopper via Visit Brussels, de Grote Markt en voor wie dat leuk vindt ligt Winterpret alias de kerstmarkt om de hoek. Het verschil met uw computerscherm kan niet groter zijn, gepassioneerde mensen met kennis van zaken en een groot hart voor hun klanten helpen u waar nodig en bevestigen wat ik al lang weet: in het echt is het veel leuker!

Loop even mee met mij, aan de hand van bovenstaande fotospecial.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in