WEEKENDTIP. Countryside+, de beurs voor landelijk wonen
de buitenkant van de schuur Foto: countryside
Inspiratie troef voor wie toe is aan ideeën voor huis en tuin op de woonbeurs Countryside+, die vandaag de deuren opent. Landelijk wonen is geen synoniem voor oubollig wonen, dat wordt op deze beurs wel duidelijk. Bossen en lokale ambachten krijgen dit jaar de hoofdrol.

'Mensen zijn op zoek naar authenticiteit, warmte en eenvoudige luxe, naar ontspanning, wat dagdromen en een gevoel van tijdloosheid. Precies dat kunnen ze volop beleven op Countryside+', zegt Annick Teughels, organisatrice van de beurs.

Meer dan 300 exposanten bieden het antwoord op deze zoektocht, met een ruim aanbod verspreid over vier hallen en verschillende thema's zoals outdoor, ambachten en groen. Via het overzichtelijke plan kan de bezoeker gemakkelijk zijn weg vinden.

Niet te missen is The Barn, een gigantische schuur van vijfentwintig meter lang, twintig meter hoog en tien meter hoog, met twee verdiepingen, een Nederlands ontwerp dat voor het eerst in België te zien is. In Hal 2 staat een echt bos met zowel inheemse als tropische soorten bomen en planten. Een leuke plek voor een wandeling, fietstochtje tot zelfs een picknick. 

Dankzij Wouter Deprez is het thema bossen in Vlaanderen uitermate actueel, partner van Countryside is Bos+, de natuur- en milieuorganisatie die zich richt op bossen en bomen en die niet alleen voor het bos in Hal 2 zorgt maar ons heel wat informatie verschaft over het wel en wee van onze bossen vandaag en morgen.

Bij de ambachten zien we onder meer de taxidermist Michiel Tilley aan het werk, gastland Slovenië toont zijn geheimen als perfecte vakantieplek in zowel natuur als stad, de Mastercooks komen voor de tweede keer met de wedstrijd ‘De Ster van de Belgische Keuken’, de exposanten tonen het allerbeste wat er te koop is om uw huis, tuin of balkon een opstekertje te geven en te genieten van de gezelligheid van een echte thuis. 

Vorig jaar besloot ik om toch maar niet dat prachtige schapenvel te kopen maar daar had ik al meteen spijt van, wie weet staat de verkoper er terug en kan ik er mij dit jaar wel eentje aanschaffen! 

Praktische info:

Countryside+, van 30 oktober tot en met 2 november, telkens van 10.00 tot 18.00 uur (op vrijdagavond extra laat tot 21.00 uur) in Flanders Expo Gent. Toegangsprijs: 12 euro aan de kassa, 10 euro via online voorverkoop.