Martena Duss, een Zwitserse die jarenlang in Parijs woonde en onlangs samen met man en kind naar Antwerpen verhuisde zorgde bij uitgeverij Manteau voor het allerleukste boek van het jaar, zo vinden wij. Het boek werd zondag in de Buchbar in Antwerpen voorgesteld in het vrolijke gezelschap van een pak blije kinderen, familie en vrienden.

Op de achterflap van Het grote receptenboek tegen verveling lezen we: 'deze recepten en knutseltips zijn je wapenarsenaal op saaie, grijze dagen en donkere avonden'. En dat klopt, 168 pagina's vol ideeën om de zucht 'ik verveel me' te counteren en aan de slag te gaan met onzichtbare inkt, het kleinste notitieboekje ter wereld, een bandana-buidel, vogelvoer, zelfgemaakte lippenstift, vingerverf, regenboogtaart, maskers, flessenpost, een hoofdmassage, een welriekende wonderboom, de kleinste liefdesbrief, een tipi, de flashy fiets, taarten, een herbarium, de boekenkluis, een caleidoscoop enzovoort. We leren zelfs wat de wolken ons vertellen...

De tekeningen zijn heerlijk kleurig, de uitleg is helder en in makkelijk grote letters. Een boek voor alle leeftijden, van klein tot groot en een ideaal cadeau voor alle babysitters, familie en vrienden zonder inspiratie. In een tijd waarin zelfs baby's kunnen swipen komt dit boek als geroepen. Er is nog altijd niets leuker dan zelf iets te maken en met dit boek kan dat niet mislukken. Aanrader!