Eerste veiling van Belgische mode in Brussel
Geborduurde jas van Dries Van Noten Foto: marleen daniels
De tentoonstelling 'The Belgians' in Bozar is voorbij, de zomer en de Brusselse 'Summer of Fashion' zit erop. Maar er volgt nog een opvallend orgelpunt met een grote veiling van Belgische mode, volgende maandag in Brussel.

Het is de eerste keer dat een veiling van Belgische ontwerpers wordt georganiseerd in ons land. Het prestigieuze veilinghuis Cornette de Saint Cyr nam het initatief en het resultaat is een opvallende blik in de kleerkast van modebewuste vrouwen met stukken van onder andere A.F. Vandevorst, Dirk Van Saene, Marina Yee, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Delvaux, Veronique Branquinho, Haider Ackermann, Olivier Strelli, Natan en Olivier Theyskens, 275 loten in totaal.

Uitschieters zijn unieke stukken en prototypes van Martin Margiela met als kers op de taart een ensemble van zijn afstudeercollectie aan de Antwerpse Academie in 1979. Daarnaast worden ook twee prachtige foto's van Marleen Daniëls geveild, backstage bij A.F.Vandevorst en Dries Van Noten.

De kijkdagen bij Cornette de Saint Cyr, Steenweg op Charleroi 89, 1050 Brussel, vinden plaats op vrijdag 18 van 10 tot 18u , zaterdag 19 en zondag 20 september van 11.00 tot 18.00 uur, en op maandag 21 september van 10.00 tot 16.00 uur. De veiling zelf gaat door op maandag, om 19.00 uur. Er kan ook online of telefonisch een bod uitgebracht worden voor wie niet naar de veiling kan.

Alle stukken met beschrijving en schattingen staan op de website.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in