SHOPSPOT. Modeontwerper Wim Bruynooghe doet het zelf
Foto: lvw
Het is tegenwoordig niet gemakkelijk voor jonge ontwerpers om hun plek in de overvloed te vinden. De Belgische ontwerper Wim Bruynooghe neemt zelf het heft in handen en opende een prachtige boetiek in Antwerpen, waar zijn eigen ontwerpen verkocht worden naast de foto's van Marleen Daniëls.

Het valt er niet aan te zien dat de boetiek met weinig middelen ingericht is: je stapt binnen in een prachtige grote heldere en stijlvolle ruimte op de Frankrijklei, mooie rekken, een pareltje van een toonbank, alles om de magnifieke creaties van de jonge ontwerper tot hun recht te laten komen.

Een foto van Marleen Daniëls: een beeld van een Vivienne Westwood defilé

De boetiek bevindt zich op de benedenverdieping van een overheidsgebouw waar de stad creatievelingen de kans geeft goedkoop een atelier te huren tot er beslist wordt wat er met het gebouw zal gebeuren.

Wim studeerde in 2013 af aan de Antwerpse Academie en presenteerde zijn collectie intussen al een paar seizoenen in een Parijse showroom tijdens de modeweken. Telkens met zeer lovende enthousiaste commentaren van de pers, maar zelden met wat uiteindelijk telt, bestellingen.

Aan zijn persoonlijkheid zal het niet liggen, Wim is een van de meest innemende ontwerpers die ik ken, aan zijn werk ook niet, magnifieke creaties in mooie materialen, perfect afgewerkt en in een eigen stijl. Zijn eindwerk aan de Academie viel op door het inventief en origineel gebruik van gekleurd plexi, iets wat nu nog terugkeert in de handtasjes die in de collectie zitten. 

De stukken zijn niet goedkoop maar ze zijn hun prijs meer dan waard door de oorspronkelijke ontwerpen, perfecte kwaliteit en luxueuze materialen, het zijn stukken die jaren de lieveling van uw kleerkast kunnen worden. Volgende week wordt het echt lente, 20 graden!  Een goede gelegenheid om eens langs te gaan in deze mooie boetiek op de Frankrijklei.

Een grapje voor de opening, fotografe Marleen Daniëls (rechts) en mezelf

Praktische info:

Frankrijklei 73, 2000 Antwerpen
Open van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in