Belgische designer verrast met verbluffende installatie in Hongkong
De ontwerper Charles Kaisin en zijn Hyphen installatie Foto: CK
De Belgische designer Charles Kaisin zorgt in Hongkong voor open monden met zijn kunstinstallatie Hyphen, ter ere van het Chinese Nieuwjaar.

Het Chinese Nieuwjaar begint op 19 februari en is het belangrijkste traditionele feest in China. Voor de overgang van het Jaar van het Paard in het Jaar van de Geit werd aan de Belgische ontwerper een installatie gevraagd voor de binnenkoer van het PMQ in Hongkong. 

Het PMQ bemant een oude gerestaureerde kazerne in een van de leukste oude wijken van de stad en biedt plaats aan jonge ondernemers met talent. We vinden er winkeltjes van jonge ontwerpers voor mode-en design, ateliers voor kunstenaars, kookworkshops, fotografen, kunstenaarsateliers, tentoonstellingen, zalige restaurants en koffiebars, kortom, het is een heerlijke creatieve plek.

De installatie van Charles Kaisin is verbluffend: 13500 origami paardjes in reflecterende gouden folie en opgehangen aan rode linten vormen samen een 11 meter hoge geit. Elk paardje is met de hand gevouwen. In de Chinese traditie staat goud symbool voor rijkdom en perfectie, rood voor geluk en voorspoed. 

Wie het geluk heeft dezer dagen naar Hongkong te reizen mag zeker deze installatie niet overslaan, ze blijft nog tot 17 maart hangen, tot na de Art Basel Hong Kong beurs.