Niet vergeten: plan een kapperbezoek voor het goede doel
Foto: rr
Voor de derde keer organiseert de Academie van l'Oréal Belgium een kappersmarathon in de hoofdstad. De vorige edities waren een laaiend succes en geen wonder: voor 25 euro kunnen de bezoekers zich laten knippen en kappen door de beste kappers van het land.

Een zestigtal kappers is in touw tot 22.00 uur 's avonds. Een gezellige bedoening met een ernstige achtergrond, de marathon kadert in het Unesco programma Hairdressers Against Aids, waarvan de opbrengsten in ons land naar de vzw Sida SOS gaan, die er preventie mee financiert en onafgebroken jongeren waarschuwt voor de gevaren van aids. 

Dat de strijd tegen aids nog steeds levensnoodzakelijk is bewijzen de cijfers. Ondanks alle preventiecampagnes kende de ziekte in België in 2012 een stijging van 5,2 procent tegenover 2011 en telde ons land gemiddels 3,4 nieuwe patienten per dag (bron: Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid).

Zelf uw steentje bijdragen aan het aidsonderzoek kan op maandag 1 december, van 10.00 tot 22.00 uur in de L'Oréal Academie, Keizer Karellaan 584, 1082 Brussel. U kunt op twee manieren een afspraak maken: telefonisch via 02/210.06.66 of via e-mail (nika.gordts@loreal.com).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in