A.F.Vandevorst in zee met chocoladefabrikant Callebaut
A.F. Vandevorst ontwerpt voor Callebaut Foto: lvw
'Give wings to creativity with chocolate', luidt de boodschap van A.F.Vandevorst. Het getalenteerde modeduo brengt samen met de Belgische chocoladefabrikant Callebaut® een eerbetoon aan vakmanschap.

A.F.Vandevorst heeft voor Callebaut® een 'Chef's Jacket' ontworpen, een koksvest dus. Een symbool van een creatieve zoektocht en een eerbetoon aan avontuurlijke chefs die niet bang zijn de wereld rond te reizen om inspiratie te vinden, revolutionaire technieken en verrassende ingrediënten te ontdekken om tot unieke smaaksensaties te komen.

Chefs zijn de avonturiers van vandaag, met dezelfde ingesteldheid als een ontdekkingsreiziger. Zo luidt althans de boodschap in het persbericht dat de samenwerking tussen de Belgische huizen A.F.Vandevorst en Callebaut® aankondigt.

Het Belgische modedeuo zijn niet de eerste modeontwerpers die zich in chocoladeland begeven: dit seizoen ging Marcolini in zee met Olympia le-Tan, en tijdens de eerste editie van het Chocoladesalon eerder dit jaar kon het publiek een heus defilé van creaties in chocolade bewonderen.

Maar dit is anders, dit gaat om een samenwerking ten dienste van de chocoladechefs. De koksvest is geinspireerd op een pilotenoverall: stoer, flinke ritsen in plaats van knopen, praktisch met veel zakken, details die het verschil maken en natuurlijk in zwartbruin. De bedoeling is dat alle Callebaut® Ambassadeurs, zeventig toonaangevende chocoladechefs in de hele wereld, dit vest dragen.

Callebaut vroeg A.F.Vandevorst om een coole en functionele koksvest, opdracht geslaagd! Dat de vader van Filip Arickx banketbakker was en de kleine Filip als het ware tussen de grote Callebaut® chocoladeblokken opgroeide heeft zeker meegespeeld in het enthousiasme van het ontwerpersduo voor deze samenwerking.

Na de opening van het Chocolate Academy centre™  zet Callebaut andermaal in op innovatie en vooruitgang om als Belgisch bedrijf het verschil te maken met de concurrentie. Vanaf de lente volgend jaar kan het publiek zich ook een Callebaut® chefvest aanschaffen via de Callebaut® Chocolate Academy centres™.