De Belgische ontwerpster Maureen De Clercq werd tijdens een wandeling in de Brusselse Dansaertbuurt verliefd op een leegstaand winkeltje en opent minder dan een maand later haar eerste eigen boetiek.

Tot nu werkte Maureen De Clercq vanuit haar atelier in Antwerpen en via regelmatige pop-up stores. Ze had ook geen enkel plan om een eigen boetiek te openen tot ze onlangs samen met een vriendin tijdens een dagje Brusselen voorbj een lege vitrine met het bordje 'te huur' liep en wist: 'dit is het!' 

Nog geen maand later staat ze fier te glunderen tijdens de opening. Haar winkel bevindt zich in de Brusselse Dansaertwijk, tussen Just in Case en Bac à Bloem, een alleraardigst bloemenwinkeltje. Op de hoek het terras van het gekende volkse café de Laboureur, aan de overkant Maison Martin Margiela, Café Costume, Marcel en de pop up store van Roos Vandekerckhove. 

De ontwerpen van Maureen De Clercq zijn zuiver van lijn in prachtige stoffen, perfect afgewerkt en modellen die tijd- en leeftijdloos zijn. Wat opvalt zijn de zeer democratische prijzen. Maureen produceert alles zelf in haar eigen atelier en dat merken we aan het prijskaartje.

Mantels, jasjes, cape's, jurken, jumpsuits, broeken en topjes in wol, zijde en kasjmier, zeer flatterend en comfortabel, op gemeleerde wol en een prince-de-galles na geen prints, alle stukken in mooie warme kleuren die perfect te combineren zijn met wat u al in de kast hebt hangen. Voor de feestdagen wordt de collectie aangevuld met lange zijden jurken en jumpsuits.

Praktische info:

Maureen De Clercq, Leon Lepagestraat 61, 1000 Brussel. De winkel is elke dag open van 11.00 tot 18.30 uur. Op maandag en zondag gesloten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in