Pierre Deneyer begint aan derde ambtstermijn
Foto: Luc Schoonjans
In 2000 werd hij onverwacht de voorman van de CD&V-ploeg in Galmaarden. Dat gebeurde na het overlijden van Georges Cardoen. Pierre Deneyer liet de kans niet liggen en is ondertussen in zijn eigen gemeente alomtegenwoordig. Het legde hem geen windeieren. Met 2048 stemmen mag hij zich de terechte burgemeester noemen.

 Pierre Deneyer werd in Tollembeek geboren op 10 januari 1944. Zijn ouders hadden een café. Hij huwde met Georgette Somers die vorig jaar overleed. Een zware slag voor de burgemeester, maar in plaats van bij de pakken te blijven zitten, maakte hij nog meer tijd vrij voor 'zijn' inwoners. 

Toch vergeet hij niet dat hij vader is van Hilde, Els en Hans. Ondertussen heeft hij ook zeven kleinkinderen: Eva, Roosje, Florian, Dorus, Aster, Linde en Woutje.

Zijn politieke carrière begon hij in 1983. Op 1 april werd hij OCMW-voorzitter. Dat bleef hij tot 31 december 1988. Toen ruilde hij dat voorzitterschap voor een schepenambt, iets wat hij gedurende twee legislaturen bleef doen. Sinds 7 september 2000, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen en na het overlijden van Georges Cardoen, werd hij onverwacht burgemeester, maar bleef dat tot op heden.

Hoe kijkt de burgemeester aan tegen de komende zes jaar? 'Ik beloof dat ik de verplichtingen van mijn mandaat trouw zal nakomen', zegt hij. 'Dit is de eed die elke mandataris verplicht moet afleggen. Ik zal er zoals steeds met veel werklust en enthousiasme tegenaan gaan.'