Politiek Zelzate krijgt radiotijd
Foto: bdn
In de laatste week van september wijdt radio ZRO twee uur zendtijd per dag aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Elke partij krijgt gedurende die periode dezelfde tien vragen voorgeschoteld”, klinkt het bij ZRO-stem Kevin De Decker.

Op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen (voorlopig) zes partijen op. In alfabetische volgorde zijn dit N-VA, PVDA, SP.A, Tezamen Zelzate, VLD-SD en Zelzate Positief. Hun respectievelijke lijsttrekkers Martin Acke, Geert Asman, Brent Meuleman, Freddy De Vilder, Frank Bruggeman en Rik Laureys worden stuk voor stuk uitgenodigd in de ZRO-studio’s.

Elke avond tussen 20 uur en 22 uur zal twee uur zendtijd uitgetrokken worden per partij. Aangezien er momenteel zes partijen zijn (iedereen die wil opkomen heeft tot 15 september tijd om zijn voordrachtsakte in te dienen, nvdr) zal het programma lopen van 24 tot en met 29 september.

“We geven iedereen evenveel ruimte om dezelfde tien vragen te beantwoorden”, zegt Kevin De Decker van radio ZRO. "De vragen werden bepaald door de luisteraars na de oproep die we deden", verduidelijk De Decker die er nog aan toevoegt dat de volgorde van uitzending zal bepaald worden door het lot, "we streven ernaar dat alles eerlijk verloopt".

De uitzendingen zijn te beluisteren via de FM-band op 106.2. Nadien zullen ze ook nog online te beluisteren zijn via de website van de lokale radio ZRO.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig